Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

«ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΡΕΙ» και Η ΟΜΑΔΑ ΒΡΙΣΚΕΙ…

 


«Έμαθα ένα μοντέλο διαχείρισης των αλλαγών και τα στάδια που περνάμε όταν βιώνουμε μια αλλαγή στη ζωή μας»
«Όλοι αντιμετωπίζουμε φόβο, απόρριψη, δυσκολίες… Η αδυναμία ελέγχου είναι αποδεκτή..»
«Καλή η προσπάθεια… κι όμως… η αδιάκοπη, μπορεί και να είναι ψυχοφθόρα»
«Η αποδοχή μιας αλλαγής είναι  κίνηση στρατηγική»
«Μετά την κατάπτωση έρχεται η δέσμευση… Άρα, υπάρχει ελπίδα!»
«Τόσο διαφορετικοί άνθρωποι μεταξύ μας κι  όμως… γίναμε ομάδα και ανταλλάξαμε απόψεις…!»
«Στο μάτι του κυκλώνα… Υπάρχει νηνεμία...»
«Δεν μπορούμε να τα ελέγχουμε όλα στη ζωή μας… Για εκείνα ωστόσο  που μπορούμε, αξίζει να προσπαθούμε…»
«Συγκέντρωσα τις σκέψεις μου και βρήκα εναλλακτικές…»
«Θα ενισχύσω τη φάση ψυχραιμίας και σχεδιασμού…»
«Θα προσπαθήσω να διακρίνω καλύτερα το δικό μου βαθμό ελέγχου στις αλλαγές»
«Στρατηγικές και ψυχραιμία = Συνεργασία και ομαδικότητα»


Πεταλούδες κόκκινες, πράσινες και κίτρινες. Σκέψεις και απόψεις, αποτυπωμένες από τους συμμετέχοντες στο Εισαγωγικό Βιωματικό Σεμινάριο Διαχείρισης των Αλλαγών στη ζωή μας με τίτλο «Τα πάντα ρει…» που διοργανώθηκε από το «Κέντρο Μάθησης και Πολιτισμού Αιγαίου» την Τετάρτη 19 Ιουνίου στη Μαυρογένειο Σχολή στο Μαλαγάρι Σάμου.

Εισαγωγικές έννοιες, γνωριμία των μελών, κατανόηση της αλλαγής, ανταπόκριση και αντίσταση σε αυτήν αλλά και τους διάφορους τύπους της, ο τροχός της ζωής και τα τέσσερα στάδια ως την ανάκαμψη. Οι συμμετέχοντες ωστόσο, δεν έμειναν μόνο στις έννοιες και τις προσωπικές τους απόψεις. Μέσα από βιωματική δραστηριότητα, χρειάστηκε να αντιμετωπίσουν μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε συνθήκες προσομοίωσης. Στη φάση αυτή και υπό την πίεση του χρόνου βίωσαν διάφορα συναισθήματα τόσο ως μεμονωμένα άτομα αλλά και ως εκπαιδευόμενη ομάδα, συνειδητοποιώντας τις επιπτώσεις των ενεργειών και των επιλογών τους.

Προς το πέρας του σεμιναρίου, εκφράστηκε ξεκάθαρα η ανάγκη των συμμετεχόντων για μεγαλύτερη εμβάθυνση επί του θέματος.
Το Κέντρο Μάθησης και Πολιτισμού Αιγαίου ανταποκρινόμενο σε αυτό το αίτημα, επαναπροκηρύσσει σεμινάριο με την ίδια θεματική και με στόχο να καλύψει τα επιμέρους θέματα που αναδείχθηκαν. 
Προτεινόμενη ημερομηνία η Τετάρτη 3 Ιουλίου στον ίδιο χώρο της Μαυρογενείου στο Μαλαγάρι.
Το δεύτερο επίπεδο περιλαμβάνει την ανάπτυξη πρακτικών οδηγιών ελέγχου δύσκολων καταστάσεων, τρόπους αντιμετώπισης καθοριστικών γεγονότων, διερεύνηση και αποτύπωση ατομικού σχεδίου ζωής και ανάπτυξη μιας πιο αισιόδοξης και θετικής στάσης διαχείρισης των μικρών ή μεγάλων αλλαγών στη ζωή.

Το Κέντρο Μάθησης και Πολιτισμού Αιγαίου ευχαριστεί τους συμμετέχοντες στο Α’ μέρος του Σεμιναρίου για την εξαιρετική συνεργατική διάθεση, το κέφι, τις απόψεις και τις θέσεις που διατύπωσαν, την ουσιαστική συμβολή τους στην επιτυχή υλοποίηση του σεμιναρίου.

Σας περιμένουμε την Τετάρτη 3 Ιουλίου για το Β’ μέρος του βιωματικού σεμιναρίου, καθώς… «Τα πάντα ρει» και η ομάδα μας βρίσκει αφορμές για σκέψη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου