Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Εκδήλωση για το Μακεδονομάχο ΣΤΑΥΡΟ ΜΠΑΡΕΤΗ


Εκδήλωση ιστορικής καταγραφής των πεπραγμένων και των συνθηκών που οδήγησαν στην εκτέλεση του τελευταίου ηγεμόνα της Σάμου, Κοπάση από τον Μακεδονομάχο Σταύρο Μπαρέτη, διοργανώνει το Σάββατο 24 Αυγούστου ο Σύλλογος Σαμίων Θεσσαλονίκης «Ο Πυθαγόρας» με τη συνεργασία του Συλλόγου Κολχικού Λαγκαδά.
Επιμνημόσυνη δέηση θα τελέσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ευσέβιος και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων εκ μέρους εκπροσώπων των τοπικών αρχών, στην προτομή του Σταύρου Μπαρέτη.

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Σάμου ο καθηγητής Λαογραφίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και ερευνητής κ. Εμμανουήλ Βαρβούνης θα αναφερθεί στο ιστορικό των γεγονότων που σηματοδότησαν την περίοδο εκείνη. Τραγούδια του Σαμιώτη αγωνιστή Γεωργίου Κλεάνθους  θα αποδοθούν από την καθηγήτρια της «Αρμονίας» Ζαφειρώ Χατζηφωτίου, η οποία είχε και την καλλιτεχνική τους επιμέλεια και από τον Μανώλη Μαυρέλο. Στο ακορντεόν συνοδεύει ο Σταύρος Μιχαλόπουλος. Θα ακολουθήσει παρουσίαση χορών της Μακεδονίας από αντιπροσωπευτική ομάδα χορευτών  με παραδοσιακές στολές, από την ιδιαίτερη πατρίδα του Μακεδονομάχου  Μπαρέτη, το Κολχικό.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Σάμου, της Περιφερειακής Ενότητας καθώς και του Δήμου Σάμου.


ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

19:30  Επιμνημόσυνη δέηση από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ Ευσέβιο 

19:45  Κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους των αρχών στην προτομή του 

20:00 Ομιλία από τον καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Εμμανουήλ Βαρβούνη

20:15  Τραγούδια του Σαμιώτη αγωνιστή Γεωργίου Κλεάνθους από την
«Αρμονία». Καλλιτεχνική επιμέλεια, καθηγήτρια Ζαφειρώ Χατζηφωτίου. 

20:30 Παρουσίαση χορών της Μακεδονίας από ομάδα χορευτών με παραδοσιακές στολές,από την ιδιαίτερη πατρίδα του Μακεδονομάχου ήρωα ΣΤΑΥΡΟΥ ΜΠΑΡΕΤΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου