Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Στην Ρόδο το συνέδριο της Διεθνούς Ακαδημίας Τουρισμού


Το συνέδριο της Διεθνούς Ακαδημίας για τη Μελέτη του Τουρισμού (International Academy for the Study of Tourism) θα διοργανωθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στη Ρόδο, από την Κυριακή 24 έως την Παρασκευή 29 Μαΐου 2015.  Φορέας διοργάνωσης είναι το Εργαστήριο Τουριστικών Ερευνών και Μελετών (ΕΤΕΜ) του Πανεπιστημίου Αιγαίου. 

Η Ακαδημία είναι ένας διεθνής οργανισμός που δημιουργήθηκε για να αναδείξει τόσο τη θεωρητική, όσο και την πρακτική μελέτη στον τομέα του τουρισμού. Μέλη της Διεθνούς Ακαδημίας Τουρισμού είναι μερικοί από τους πλέον καταξιωμένους επιστήμονες στο αντικείμενο παγκοσμίως και αριθμούν περίπου 60 άτομα. 

Το ΕΤΕΜ είναι το μεγαλύτερο πανεπιστημιακό εργαστήριο στην Ελλάδα, στον τομέα του τουρισμού με συμμετοχή στην εκπόνηση πλέον των 120 έργων εντός και εκτός συνόρων.  «Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και για εμένα προσωπικά το γεγονός ότι η Ακαδημία μας εμπιστεύτηκε την διοργάνωση του συνεδρίου της για το 2015», δηλώνει ο διευθυντής του ΕΤΕΜ αναπληρωτής καθηγητής Δρ Ανδρέας Παπαθεοδώρου, προσθέτοντας ότι «η διοργάνωση χαρακτηρίζεται από μεγάλες προκλήσεις δεδομένης και της εξαιρετικά δύσκολης οικονομικής συγκυρίας που διέρχεται η χώρα μας». 


Από την πλευρά του, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Bournemouth του Ηνωμένου Βασιλείου Δρ Δημήτριος Μπούχαλης, μοναδικός Ελληνας μέλος της Ακαδημίας, σημειώνει ότι «είναι μεγάλη χαρά να υποδεχόμαστε τους συναδέλφους μας της Διεθνούς Ακαδημίας Τουρισμού στην Ελλάδα. Τα μέλη της είναι πρωτεργάτες της παγκόσμιας θεωρίας και πράξης του τουρισμού και θα έχουμε τη δυνατότητα να τους δείξουμε τις μοναδικές ομορφιές και την πολιτιστική μας κληρονομιά. Η συζήτηση αναπόφευκτα θα επεκταθεί στις δυσκολίες της οικονομικής κρίσης και στις ευκαιρίες που αυτή θα φέρει. Θα πρέπει να εντυπωσιάσουμε τους καλεσμένους μας και να τους κάνουμε πρεσβευτές μας, αλλά και να μάθουμε από τη διεθνή εμπειρία και θεωρία».

Στο πλαίσιο των προπαρασκευαστικών εκδηλώσεων που προηγούνται του συνεδρίου, το ΕΤΕΜ διοργανώνει επίσης αγγλόφωνο Θερινό Σχολείο στη Ρόδο, με τίτλο «Managing Tourism after the Crisis - A Mediterranean Perspective», με την ενεργή υποστήριξη της Ακαδημίας, από την Πέμπτη 21 έως την Κυριακή 24 Μαΐου 2015. 

Στόχοι του Θερινού Σχολείου είναι να διερευνήσει τα βασικά ζητήματα για τον τουρισμό στην περιοχή, να μοιραστεί τις εμπειρίες και τις εξελίξεις από την περιοχή και από άλλα μέρη του κόσμου και να προσδιορίσει τις σύγχρονες προκλήσεις και ευκαιρίες για τον τουρισμό της Μεσογείου. Στο Θερινό Σχολείο θα διδάξουν μέλη της Ακαδημίας, καθηγητές και συνεργάτες του ΕΤΕΜ. Το Θερινό Σχολείο απευθύνεται τόσο σε στελέχη του τουρισμού, όσο και σε μεταπτυχιακούς φοιτητές του αντικειμένου.

Για περισσότερες πληροφορίες στο σύνδεσμο: https://matour2015.pns.aegean.gr/el/matour2015-home

(πηγή: tovima.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου