Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Πρόεδρος Ακαδημίας των Πολιτών: Μια "Νέα" Χρονιά ξεκινά!


Αγαπητοί Σπουδαστές της Ακαδημίας των Πολιτών

Ελπίζουμε το 2013 να εκπληρωθούν όλα τα κενά, που άφησε το δίσεκτο έτος.

Με αφορμή το τέλος του εξαμήνου και της έναρξης του εαρινού θέλουμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας, για να σας ενημερώσουμε γύρω από τις εξελίξεις σχετικά με την Ακαδημία.

Αρχικά να σας εκφράσουμε τον ενθουσιασμό μας για τις νέες ακαδημίες στην Ξάνθη, τη Νάουσα, την Αίγινα, τα Γιάννενα και το Κρανίδι. Συνολικά 55, άλλες 20 αιτήσεις από φορείς πόλεων, που εκκρεμούν. Οι γραμματείες, καθώς και το ΔΣ, εργάζονται νυχθημερόν, για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες. Γνωρίζουμε ότι στο οργανωτικό κομμάτι θέλουμε πολλή δουλειά ακόμη, αλλά προσπαθούμε διαρκώς να βελτιωνόμαστε.. Ηδη 7 γραμματείς σε Μυτιλήνη, Αθήνα και Κρήτη, 110 τοπικοί συντονιστές και πολλές συνεργαζόμενες δομές επιχειρούν να φέρουν εις πέρας το κολοσσιαίο έργο. 
Από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά (δηλαδή το Σεπτέμβριο), οι εκπτώσεις που χαίρουν όλες οι ευάλωτες ομάδες θα ανέρχονται στο επίπεδο του 30% σε όλα μας τα προγράμματα, ενώ αντίστοιχης έκπτωσης 30% θα απολαμβάνουν όλοι ανεξαιρέτως οι παλιοί σπουδαστές μας και 50% όσοι εγγράφουν στην Ακαδημία άλλα πρόσωπα. Είστε ο μοναδικός μας πόρος και σε εποχή ισχνών αγελάδων οι δράσεις επιτυγχάνονται δυσκολότερα, οπότε βασιζόμαστε σε σας για την εξάπλωση και τη στήριξη της Ακαδημίας.
Θα θέλαμε να σας τονίσουμε ορισμένα ζητήματα:
  • Η εκπτωτική σπουδαστική κάρτα διευρύνεται διαρκώς και ήδη βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις με πάροχο κινητής τηλεφωνίας, ώστε να δικαιούστε του προνομιακού φοιτητικού πακέτου, που προσφέρει. Ετσι, αν κάνετε χρήση των εκπτώσεων σε πολλαπλάσιο βαθμό θα κερδίσετε τα 80 ή 40 ευρώ της εγγραφής σας
  • Μεμονωμένοι εισηγητές ενδεχομένως να επιχειρήσουν να διοχετεύσουν βιβλία κατά τη διάρκεια των μαθημάτων. Η διαφήμιση του έργου τους και η παροχή βιβλιογραφίας είναι χρέος τους. Η Ακαδημία, όμως δεν έχει καμμία σχέση ή ενημέρωση, εάν επιχειρηθεί πώληση. Η συναλλαγή πρέπει να γίνεται εκτός μαθήματος, και να συνοδεύεται από απόδειξη. Θα καταγγείλουμε οποιαδήποτε προσπάθεια δεν πληροί ίσως, όσα ο νόμος προβλέπει. Οπως θα έχετε διαπιστώσει, όλα μας τα βιβλία είναι ανηρτημένα στο διαδίκτυο, παρέχονται δωρεάν σε όλους τους σπουδαστές, ενώ θα υπάρξει μια ειδική έκδοση 3 βιβλίων, που θα διανεμηθούν σε τιμές ΚΟΣΤΟΥΣ και με απόδειξη σε όσους ενδιαφέρονται. Πάντα όμως θα υπάρχει η επιλογή για δωρεάν κατέβασμά τους από το Ίντερνετ. 
  • Ψυχή της Ακαδημίας είναι οι συντονιστές. Οι παρατηρήσεις σας πέφτουν στην αντίληψη μας μέσω αυτών. Εναλλακτικά, μπορείτε να στέλνετε συλλογικά email με οποιαδήποτε καλοπροαίρετη διαπίστωση ή πρόταση στο academy@aigaion.org
  • Ορισμένοι εισηγητές διδάσκουν με τρόπο που δε συνάδει με το πνεύμα της Ακαδημίας. Αν και η ελευθερια του διδάσκοντος είναι κεκτημένο, είναι επίσης δικαίωμά σας να μην ανέχεστε οποιονδήποτε υποτιμά τη νοημοσύνη όλων, διαβάζοντας υπέρμετρα μέσα από βιβλία, PowerPoint και σημειώσεις αντί να εμπλακεί σε γόνιμη αναζήτηση και προβληματισμό. Η Ακαδημία οραματίστηκε ένα διαλεκτικό τρόπο προσπέλασης της μάθησης και δεν θα χρησιμοποιήσει ξανά οποιονδήποτε δε διέπεται από το Σωκρατικό πνεύμα ή από τη δημιουργική συνομιλία με τους σπουδαστές.
  • Τα περισσότερα προγράμματα, που προκηρύσσονται από την Ακαδημία, αποτελούν εκπαιδευτικές και επαγγελματικές ευκαιρίες, δεδομένου ότι σας παρέχονται στο 1/10 τουλάχιστον των αντίστοιχων τιμών της αγοράς και με απαράμιλλη ποιότητα. Οι ευκαιρίες αυτές δεν πρέπει να χάνονται και γι αυτό διευρύνουμε το δικάιωμα συμμετοχής σε αυτά σε μέλη της οικογένειάς σας και σε γνωστούς σας. Για παράδειγμα, εάν γνωρίζετε κάποιον, ο οποίος δεν είναι σπουδαστής της Ακαδημίας, αλλά ενδιαφέρεται ενδεχομένως για το ετήσιο Πρόγραμμα επαγγελματικής δημοσιογραφίας, εφόσον προταθεί από σας, θα τυγχάνει της έκπτωσης, που δικαιούστε.
  • Στα τέλη Ιανουαρίου θα ξεκινήσει τη λειτουργία της η ηλεκτρονική εφημερίδα της Ακαδημίας με τον πιθανό τίτλο Α-τύπως..Είναι η δική σας φωνή και φυσικά είναι δωρεάν. Συντάξτε με σεβασμό στην Ελληνική Γλώσσα και πρωτοτυπία τους προβληματισμούς σας και θα ακουστούν σε μια κοινότητα, που ήδη απαρτίζεται από 15000 μέλη. Κάθε πόλη, που μας φιλοξενεί, θα αποκτήσει το δικό της πανελλήνιο βήμα. Γίνετε ρεπόρτερ, φωτογραφήστε, πάρτε συνεντεύξεις, αναδείξτε τις ατομικές βιογραφίες ανθρώπων, επαγγελμάτων και ηθών, μιλήστε σε όλη την εκπληκτική και δραστήρια ομάδα της Ακαδημίας. Είναι η δική σας εφημερίδα. 
  • Μας ενδιαφέρει η αξιολόγηση. Τώρα που έχετε μια σφαιρικότερη αντίληψη του έργου της Ακαδημίας, θα λάβετε, τις επόμενες εβδομάδες, μέσω τυχαίας δειγματοληψίας στο εμάιλ σας ένα ερωτηματολόγιο αξιολόγησης. Απαντήστε μας. Τα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά μέσα από τις ιστοσελίδες της Ακαδημίας.
  • Παρακαλούμε εγγραφείτε στις δημόσιες ενημερώσεις μας στο Facebook 
Ελέγχετε τη σελίδα http://civilacademy.org/ 
Και στην κοινότητά μας στο google +
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΓΡΑΨΤΕ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΣΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΣΤΕ ΣΕ ΟΝΟΜΑΤΑ..ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΑΡΓΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ, ΣΑΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου