Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ


Τετάρτη και Πέμπτη 20 και 21 Φεβρουαρίου αντίστοιχα θα πραγματοποιηθούν 2 σημαντικές διαλέξεις από την Ακαδημία των Πολιτών

1ο Θέμα: Ενδοσχολική βία & σχολικός εκφοβισμός
Θα αναπτυχθούν βασικές ενότητες που αφορούν την ένταξη των μαθητών στο σχολείο. Θα παρουσιαστεί το φαινόμενο της ενδοσχολικής βίας και οι παράμετροί του, για τον εκπαιδευτικό, τον μαθητή, την τάξη και την οικογένεια. Θα συζητηθούν τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου, στο πλαίσιο του ρόλου των εκπαιδευτικών, των γονέων και των αρμόδιων φορέων.

2ο Θέμα: Συμβουλευτική για παιδιά και νέους με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες
Θα αναπτυχθούν βασικές έννοιες για την αναπηρία και τις ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Θα παρουσιαστούν βασικά στοιχεία για την ανάπτυξη της ψυχολογίας του παιδιού και του εφήβου. Θα δωθεί έμφαση στο ρόλο της οικογένειας και του σχολείου, για την "ένταξη" ή "ενσωμάτωση" των μαθητών, και τις βασικές αρχές που αφορούν την συμβουλευτική για εκπαιδευτικούς και γονείς.


Εισηγητής
Ο 'Αγγελος Κουτουμάνος είναι Κοινωνικός Λειτουργός, απόφοιτος του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας της Πάτρας. Από το 1998 έως το 2003 εργάστηκε στην Αγγλία στον τομέα της Κοινωνικής Πολιτικής για άτομα με αναπηρία και έλαβε δύο μεταπτυχιακούς τίτλους (MSc) στην Ανάλυση και Παρέμβαση στις Ειδικές Ανάγκες και (MPhil) στην Κοινωνική και Επαγγελματική Ένταξη ΑμεΑ από το Παν/μιο Κεντ στην Αγγλία. 
Από το 2004, είναι εκδότης του NOESI.gr, μίας ιστοσελίδας με επίκεντρο την Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια, που αφορά τόσο γονείς παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή αναπηρία όσο και επαγγελματίες ή φορείς που δραστηριοποιούνται σε αυτό το πλαίσιο. Για δέκα και πλέον χρόνια, εργάζεται με επίκεντρο την επαγγελματική και κοινωνική ένταξη, την ανάπτυξη των παρεχομένων υπηρεσιών για άτομα από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, την συμβουλευτική οικογενειών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου