Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ «ΕΞΕΡΕΥΝΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΗΧΟΥ»



Το Ελληνικό Ινστιτούτο Ερευνών Ήχου, Μουσικής και Λόγου σας προσκαλεί στη διημερίδα που διοργανώνει 6 και 7 Απριλίου στην Αθήνα με τίτλο «Εξερευνώντας τις ευεργετικές επιδράσεις του ήχου» .
Ίσως, πιο πολύ από ποτέ, σήμερα γίνεται αντιληπτή η αλληλεξάρτηση της ανθρώπινης φύσης με το εξωτερικό περιβάλλον, η άρρηκτη σύνδεση του λόγου και της δράσης με τη μορφή αιτίου – αιτιατού, η συνειδητή εσωτερίκευση των εξωτερικών ερεθισμάτων ως εγγενών στοιχείων όλων των ζωντανών οργανισμών. Πλέον, ο άνθρωπος καθίσταται, όχι μόνο δέκτης αλλά και συμμέτοχος.
Στο πλαίσιο αυτό, το διαχρονικό ενδιαφέρον για την πολυδιάστατη και ευεργετική επίδραση του ήχου μέσω των διαφόρων μορφών εκδήλωσης και έκφρασης, αυξάνεται, προσελκύοντας ερευνητές από διαφορετικούς τομείς, οδηγώντας πολλές φορές στη σύγκλιση των τεχνών και των επιστημών.
Στόχος μας, μέσα από διαλέξεις, σεμινάρια και καλλιτεχνικά δρώμενα, δεν είναι άλλος από τη συνάντηση στο ίδιο μονοπάτι διαφορετικών ερευνητικών προσεγγίσεων, την ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών, τον δημιουργικό προβληματισμό και την εξερεύνηση των δυνατοτήτων της ηχητικής επίδρασης στον άνθρωπο και στο περιβάλλον του.

Τη διημερίδα τιμούν με την παρουσία τους Έλληνες και ξένοι αναγνωρισμένοι επιστήμονες, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, ενώ αναμένουμε και τη δική σας παρουσία και συμμετοχή, προκειμένου να μοιραστούμε τις ανησυχίες μας και να αξιοποιήσουμε δημιουργικά τη συλλογική μας γνώση.


Υπό την Αιγίδα
του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού

Με την υποστήριξη
του Δήμου Νέου Ηρακλείου Αττικής

του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων


ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Αίθουσα ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ, Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Νέου Ηρακλείου Αττικής, Κουντουριώτου 18 & Νεότητος. Σταθμός μετρό Ν. Ηρακλείου. 

Η ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

σε γενικούς ιατρούς, ογκολόγους, ψυχολόγους, ψυχίατρους, νευρολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς και όλους τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας, σε λογοθεραπευτές – λογοπεδικούς, εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και ειδικοτήτων, ειδικούς εκπαιδευτικούς, νηπιαγωγούς, μουσικούς, μουσικολόγους, θεατρολόγους, καλλιτέχνες στην ειδική αγωγή καθώς και σε όποιον ενδιαφέρεται να μπει στο μαγικό κόσμο με τις απεριόριστες δυνατότητες του ήχου και τις ευεργετικές του επιδράσεις στον άνθρωπο.


ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Συντονίστρια : Σοφία Λάτσινου

Μέλη : Μαντώ Ακριτίδη

Νατάσσα Ευσταθίου
Γεωργία Καρατζιά
Μαρία Λατσίνου
Δημήτρης Ψύχας


ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Phil Ellis, Ph.D.,Καθηγητής Μουσικής (Πανεπιστήμιο του Sutherland), Ερευνητής, Υπεύθυνος για την ανάπτυξη του iMuse, Μ. Βρετανία
Edward Honey, Δάσκαλος Χορού και Κινησιολογίας
Ελευθέριος Αργυρόπουλος, Μαθηματικός, Συγγραφέας
Όλγα Γκουνή, Προγεννητική Ψυχολόγος, Εκπαιδεύτρια Προγεννητικής Ψυχολογίας
Νατάσσα Ευσταθίου, Μουσικοτεχνολόγος
Μιχάλης Καραβασίλης, Ερευνητής Αρχαιοελληνικής θεραπευτικής μουσικής, ιδρυτής του Ερευνητικού Κέντρου Αρχαίας Ελληνικής Μουσικής και Μουσικών Οργάνων «Απολλώνιος»
Μιχάλης Κόκκινος, Μουσικός, Ηθοποιός, Σκηνοθέτης
Ιωάννα Κουτίβα, Ψυχολόγος
Πουπέτα Λάπα, Μουσικός
Σοφία Λάτσινου, Μουσικός, Ερευνήτρια Συμπαντικής Μουσικής,
Νικόλαος Μαγαλιός, Ψυχολόγος
Ελένη Μουζακίτη, Μουσικός, Μουσικός Ειδικής Αγωγής
Στέλλα Οικονόμου, Φιλόλογος, Ιστορικός, Μουσικοθεραπεύτρια
Σάββας Παπάζογλου, Νευροχειρουργός
Ελένη Παράβα, Ηθοποιός
Γκέρυ Τσεκούρα-Γκέρμπουργκ, Μουσικός
Δημήτρης Ψύχας, Ηχοθεραπευτής, Μουσικός, Μηχανικός Ήχου

ΟΜΑΔΑ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΣ

Νατάσσα Ευσταθίου, Μουσικοτεχνολόγος
Μαντώ Ακριτίδη, Μουσικός


ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΕΝΤΥΠΩΝ: Γεωργία Καρατζιά

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Το κόστος συμμετοχής είναι 30 Ευρώ. Οι ενδιαφερόμενοι για συμμετοχή πρέπει να εγγραφούν αποστέλλοντας συμπληρωμένο το Δελτίο Εγγραφής στο Γραφείο Οργάνωσης με fax (22990 84572) ή e-mail (margetim@otenet.gr) το συντομότερο δυνατόν για να εξασφαλίσουν θέση. Η καταβολή της συμμετοχής θα γίνει στο χώρο της εκδήλωσης, το Σάββατο, 6 Απριλίου από ώρα 13.00 -14.00.


ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η βεβαίωση συμμετοχής θα δοθεί στους συμμετέχοντες με τη λήξη των εργασιών, την Κυριακή το απόγευμα.



ΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΡΕΥΝΩΝ ΗΧΟΥ, ΜΟΥΣΙΚΗΣ & ΛΟΓΟΥ
Θησέως 12, Ν. Ηράκλειο. Τηλ: 6932902932.
E-mail: ellinshml@gmail.com, sofialatsinou@gmail.com

Πηγή: http://kentroereunonmousikis.wordpress.com



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου