Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ - ΠΡΑΣΙΝΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΣΙΜΕΝΤΟΥΠΟΛΕΙΣ



Μετά την ήττα των Αθηναίων κατά τον Πελοποννησιακό πόλεμο, μία και μόνο πόλη, παρέμεινε σύμμαχός της: η Σάμος.
Πολλούς αιώνες μετά, η Σάμος "συμμαχεί" και πάλι με την Αθήνα, σε μια περιβαλλοντική δράση που έχει ως στόχο να «πρασινίσουν» όλες οι τσιμεντουπόλεις.
Η Ακαδημία των Πολιτών Αθηνών με συντονίστρια τη Βάγια Μωϋσιάδη και η Ακαδημία των Πολιτών Σάμου με συντονιστή τον Παναγιώτη Αθανασόπουλο, συνέθεσαν δυνάμεις κάνοντας αρχή από τον Δήμο Αγίων Αναργύρων Καματερού. Εμπνευστής, οραματιστής και βασικός υποστηρικτής αυτής της πρωτοβουλίας ο Σάμιος γεωπόνος Γιακουμής Αμυρσώνης, ο οποίος και διαθέτει από το προσωπικό του φυτώριο 35 χιλιάδες δενδρύλλια και 300 χιλιάδες σπόρους του αναρριχητικού φυτού αμπέλοψις, το οποίο αποτελεί ένα φυσικό κλιματιστικό με ταχεία ανάπτυξη και μεγάλη καλυπτική δυνατότητα. Η αμπέλοψις φύεται σε κάθε κλίμα και θωρακίζει ενεργειακά τα τσιμεντένια κτήρια, με αποτέλεσμα η διαβίωση εντός αυτών να καθίσταται εξαιρετικά υγιεινή.
Ουσιαστική είναι η συμβολή του Οργανισμού Πολιτισμού- Αθλητισμού και Παιδείας του Δήμου Αγίων Αναργύρων στην καινοτόμα αυτή περιβαλλοντική δράση! Σημειώνεται πως την Τρίτη 23 Απριλίου προσφέρονται φυτά, μοσχεύματα, σπόροι αλλά και οι σπάνιας ομορφιάς ορχιδέες της Σάμου στην Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου Αγίων Αναργύρων Καματερού.
Κυρίαρχο σύνθημα και προτροπή των διοργανωτών: «Πρασινίζουμε τις τσιμεντουπόλεις»!

Κι αυτή, είναι μόνο η αρχή…………….!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου