Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Ανδρέας Λαγός: NoMAD για.. γεύσεις!



Ο Ανδρέας μαγειρεύει όπως χαμογελάει. Απλά και αβίαστα, από καρδιάς. Όπως νιώθει-με λεπτές πινελιές ταλέντου ντύνει τις συνταγές του με τα χρώματα του ξεχωριστού.
Απλουστεύει τα δύσκολα και εμπλουτίζει τα απλά. Κρατά δυνατές τις μνήμες από τη σπιτική κουζίνα αλλά τους προσθέτει τη σύγχρονη γαστρονομική άποψη, έτσι που να έρχεται και να δένει αρμονικά το παραδοσιακό με το καινούριο.
Δεν εφησυχάζει, δεν παραμένει στάσιμος. Εξελίσσεται και εξελίσσει τη μαγειρική του τέχνη. Δημιουργεί νοστιμιές με μικρές αλλά διακριτές αλλαγές, με αρώματα βοτάνων, λίγο κρασί εδώ, μια πρέζα αλάτι εκεί… Κι αυτό μεταμορφώνει τα απλά υλικά σε κάτι εντελώς νέο, μα και λαμπρό μέσα στην απλότητα της εκτέλεσης, παρά την πολυπλοκότητα της έμπνευσης.
Ο Ανδρέας ξέρει να δοκιμάζει και να αυτοδαμάζει το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του. Μελετά, ψάχνει, πειραματίζεται και ξεπερνά τα παλαιά δεδομένα, ξαφνιάζοντας κάθε φορά όχι μόνο τους φανατικούς του φίλους μα και τους λάτρεις των διακριτών γεύσεων.
Μαγειρεύει και εκφράζεται. Μαγειρεύει και μαγεύει. Μαγειρεύει και ζει. Μαζί του ζούμε όλοι εμείς το μεγαλείο της γαστρονομικής τέχνης, προσμένοντας ολοένα και περισσότερα από εκείνον.
Δεν ξέρουμε τι τρώνε οι νομάδες… Ξέρουμε όμως πως το NOMAD, μας έχει κάνει… ΜΑD να δοκιμάσουμε τις νέες περιπετειώδεις του αναζητήσεις στο χώρο της κουζίνας. Και τις συνταγές που συνθέτοντας απλά υλικά με εύκολο τρόπο, δημιουργούν αξέχαστες γεύσεις και ανθρώπινες στιγμές απόλαυσης.

Ανδρέα, σε ευχαριστούμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου