Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

ΓΕΥΤΕΙΤΕ ΣΑΜΟ!



Δυο Σαμιώτικες συνταγές, μία νέας έμπνευσης και μία βασισμένη στην γαστρονομική παράδοση του ακριτικού νησιού, κάνουν το ντεμπούτο τους στο χώρο της εστίασης, με την υπογραφή του chef και καθηγητή  μαγειρικής του ΟΤΕΚ, Αντώνη Σαρρημαυρογένη.
Το «μενταγιόν της θεάς Ήρας», κοσμεί πλέον τα μενού διακεκριμένων εστιατορίων της Βορείου Ελλάδος. Πρόκειται για ένα πιάτο ξεχωριστής νοστιμιάς με τα χρώματα και τα αρώματα της σαμιώτικης γης, δεμένα αρμονικά με χοιρινό ψαρονέφρι, ντόπιο ανθότυρο, αυθεντικό κρασί και τοματίνια-πολύτιμα πετράδια.
Το «γεμιστό βετούλι», πλάτη από ντόπιο κατσικάκι, γεμιστή με μυρωδικά, βότανα, ρύζι, συκωτάκια μαριναρισμένα σε σαμιώτικο κρασί, καλοψημένο επί ώρες σε αργή φωτιά, «κρύβει» μέσα του όλη τη σοφία της παραδοσιακής σαμιώτικης κουζίνας.
Πρόκειται για μια μοναδική διασύνδεση του πρωτογενούς τομέα με τη γαστρονομική ταυτότητα του τόπου, η οποία επιχειρήθηκε με επιτυχία στη διάρκεια έκθεσης που έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη τον Απρίλιο του 2013 και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε όσους γεύτηκαν τις δύο αυτές συνταγές.

Ο chef Αντώνης Σαρρημαυρογένης και το Κέντρο Μάθησης και Πολιτισμού Αιγαίου, σας προσκαλούν να… «ΓΕΥΤΕΙΤΕ… ΣΑΜΟ»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου