Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

ΦΩΝΗΤΙΚΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ: ΤΟ «ΟΠΛΟ» ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΑΣ


Βασικό στοιχείο της προσωπικότητάς μας είναι η φωνή. Χαρακτηριστική και ξεχωριστή, σαν το δακτυλικό μας αποτύπωμα. Μας προσδιορίζει, μα και μας απεικονίζει. Ένα «όπλο» στη φαρέτρα της επικοινωνίας και της επαφής μας με τον κοινωνικό ιστό. Ένα «μουσικό όργανο» που είναι κομμάτι του εαυτού μας, άρα χρειάζεται να το γνωρίζουμε καλά…

Αυτές είναι μερικές μόνο από τις έννοιες αλλά και τις διερμηνείες στο θέμα «φωνή και προσωπικότητα-ισχυρό όπλο για δυναμική παρουσία» που έδωσε η υψίφωνος και καλλιτεχνική διευθύντρια της Μουσικής Σχολής «Αρμονία» Ζαφειρώ Χατζηφωτίου σε όσους συμμετείχαν στη δεύτερη συνάντηση του εργαστηρίου προσωπικής βελτίωσης «Ανέλιξη».

Με λόγια απλά και κατανοητά, με ασκήσεις αναπνοής και σωστής άρθρωσης και εκφοράς του λόγου, με παραδείγματα αλλά και χιούμορ η εισηγήτρια κατόρθωσε να εμπνεύσει τα μέλη της ομάδας και να τα βοηθήσει να κατακτήσουν νέες συνήθειες, οι οποίες μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την εξωστρέφεια και επικοινωνία του ατόμου με τους γύρω του.

Το «Κέντρο Μάθησης & Πολιτισμού Αιγαίου» εκφράζει θερμές ευχαριστίες στη σχολή χορού «Samos School of Dance» της Χριστίνας Τσαρδούλια για την υποστήριξή της στην υλοποίηση του σεμιναρίου αυτού.
Η τρίωρη αυτή συνάντηση κέντρισε για μια ακόμη φορά το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων. 

Την προσεχή Τετάρτη 30 Οκτωβρίου, ο εκπαιδευτικός και μέλος της Θεατρικής Ομάδας Σάμου Γιάννης Μανδουραράκης θα παρουσιάσει «Το θέατρο, καθρέφτης της καθημερινότητάς μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου