Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

ΘΕΑΤΡΟ - ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ


Μέσα από τον καθρέφτη, το είδωλό μας εμφανίζεται σαν κάτι πραγματικό. Μια εικόνα, όπως την βλέπουν οι άλλοι. Ένας ρόλος από τους πολλούς που υποδυόμαστε μέσα στις καθημερινές μας εναλλαγές και στα πλαίσια του οικογενειακού, φιλικού, κοινωνικού, εργασιακού, σχεσιακού μας περιβάλλοντος. Συχνά, αυτός ο καθρέφτης είναι παραμορφωτικός ή ο ρόλος δεν πολυταιριάζει με την προσωπικότητά μας. Κι άλλοτε η απεικόνιση εμφανίζεται θολή, ή η εικόνα ανεστραμμένη…

Το βιωματικό σεμινάριο «Το θέατρο, καθρέφτης της καθημερινότητάς μας», εντάσσεται στον κύκλο του εργαστηρίου προσωπικής βελτίωσης «Ανέλιξη». Με εισηγητή τον εκπαιδευτικό και μέλος της Θεατρικής Ομάδας Σάμου Γιάννη Μανδουραράκη*, θα μάθουμε πώς να δομούμε και να αποδομούμε τους ρόλους που -εξ ανάγκης- υποδυόμαστε καθημερινά. Θα αναζητήσουμε την ελεύθερη έκφρασή μας μέσω του θεατρικού παιχνιδιού, θα εξοικειωθούμε με τη γλώσσα του σώματος και ίσως να συμφιλιωθούμε με τις πολλαπλές πλευρές της προσωπικότητάς μας!
Οδηγός σε αυτή την αναζήτηση, το ίδιο το Θέατρο-από τη γέννησή του ως σήμερα. Θα ερευνήσουμε συνοπτικά πώς δημιουργήθηκε, πώς εξελίχθηκε και πώς, μέχρι σήμερα, «ανεβαίνει επί σκηνής». Το κυριότερο όμως είναι να βρούμε πως μπορούμε να το αξιοποιήσουμε βιωματικά, ενεργοποιώντας το χιούμορ, τη φαντασία, την παιγνιώδη διάθεσή μας, τα ταλέντα μας.

Αυτή την Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου, στο συνεδριακό χώρο του Crystal Plex από τις 6-9 το βράδυ-το θέατρο γίνεται ο καθρέφτης της καθημερινότητάς μας.

Για πληροφορίες και συμμετοχή: Κέντρο Μάθησης και Πολιτισμού Αιγαίου, 22730.28852 & 6972230624 (ή μέσω email:info@bioenersis.gr)

*Ο Γιάννης Μανδουραράκης είναι αριστούχος απόφοιτος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Πατρών καθώς και του Παιδαγωγικού Τμήματος του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Επίσης, μεταπτυχιακός του Τμήματος Ανθρωπιστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Δ/ντής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Σάμου και μέλος της Θεατρικής Ομάδας Σάμου από το 1997, έχοντας δώσει παραστάσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Έχει τιμηθεί με 4 βραβεία (ανάμεσα σε αυτά και σκηνοθεσίας) καθώς και από την UNESCO για τη χορογραφία στην παράσταση της Εταιρίας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων, αφιέρωμα στον Βαμβακάρη. Πρόσφατα βραβεύτηκε από το Υπουργείο Παιδείας μέσα από το θεσμό «Αριστεία και Καινοτομία στην εκπαίδευση» για το χορόδραμα «το κοριτσάκι με τα σπίρτα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου