Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ


«Κανένας άνθρωπος δεν είναι ελεύθερος, εάν δεν είναι κύριος του εαυτού του…» (Επίκτητος)
Ο κοινωνικός ιστός και η εποχή, έχουν επιφέρει αλλαγές στη ζωή μας. Το άγχος, τα προβλήματα διαβίωσης, οι εργασιακές συνθήκες, η αποξένωση, οι φρενήρεις ρυθμοί έχουν οδηγήσει πολλούς από εμάς στη συναισθηματική απομόνωση, την ανασφάλεια, την έλλειψη επικοινωνίας, τη μοναξιά.

Η «ομάδα αυτογνωσίας» με 7 συναντήσεις ενδυνάμωσης, στοχεύει να μας δώσει την ευκαιρία να επικοινωνήσουμε ουσιαστικά με άλλους ανθρώπους, να ανταλλάξουμε τις σκέψεις και τις εμπειρίες μας χωρίς να διακινδυνεύσουμε να καταστρέψουμε κάποια προσωπική σχέση. Να διερευνήσουμε, να αναγνωρίσουμε και να κατανοήσουμε τη συμπεριφορά των άλλων, αλλά και τη δική μας, σε ένα ασφαλές περιβάλλον. Να μάθουμε να αντιμετωπίζουμε ρεαλιστικά τις αρνητικές καταστάσεις και να αξιοποιούμε τις θετικές μας τάσεις. Και το κυριότερο, να μεταφέρουμε αυτή την εμπειρία, στην αληθινή μας ζωή.

Τι είναι «ομάδα αυτογνωσίας»;
Η ομάδα αυτογνωσίας είναι ένας χώρος αυτο-εξερεύνησης, αυτοέκφρασης, «μοιράσματος» και ανταλλαγής εμπειριών, μέσα σ’ ένα προστατευμένο περιβάλλον. Λειτουργεί ως καθρέφτης των σκέψεων και των συναισθημάτων μας, και μας βοηθάει να «θυμηθούμε» τις ξεχασμένες μας Δυνάμεις και Ικανότητες

Σε ποιους απευθύνεται;
  • Στα άτομα που επιζητούν να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους αλλά και τους γύρω τους
  • Σε εκείνους που επιθυμούν να εκφράσουν τους προβληματισμούς και τις αναζητήσεις τους
  • Σε όσους ενδιαφέρονται να έχουν αμερόληπτη υποστήριξη και θετική ανατροφοδότηση, προκειμένου να βρουν διέξοδο σε συναισθηματικές δυσκολίες και καθημερινά προβλήματα, όπως η θλίψη, το άγχος, η ανασφάλεια, η έλλειψη επικοινωνίας.

Πως γίνεται;
Με τη βοήθεια του συμβούλου προσωπικής ανάπτυξης που συντονίζει την ομάδα, οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να εκφραστούν, να μοιραστούν τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους, να ανταλλάξουν σκέψεις πάνω σε προσωπικά βιώματα, να αναπτύξουν διαπροσωπικές  σχέσεις, να αναπτύξουν τις δημιουργικές τους δυνάμεις και να ανακαλύψουν εναλλακτικούς τρόπους αντιμετώπισης, όσων τους απασχολούν.
Τα μέσα που χρησιμοποιούνται (τεχνικές χαλάρωσης, ενδυνάμωσης, συνειδητοποίησης, βιωματικές ασκήσεις, μελέτες περίπτωσης κ.ά) βοηθούν το άτομο να έρθει πιο κοντά στον εαυτό του και τους γύρω του, να διαμορφώσει μια νέα οπτική για όσα νοιώθει και βιώνει, να κάνει ποιοτικές σκέψεις και να απελευθερώσει τις ικανότητές του.

Που η ομάδα αυτογνωσίας, μας βοηθά:
  • Να αναγνωρίσουμε τον εαυτό μας, να κατανοήσουμε τις συμπεριφορές μας.
  • Να πιστέψουμε στον εαυτό μας και να τον αποδεχτούμε.
  • Να ενισχύσουμε την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθησή μας
  • Να μοιραστούμε με άλλους ανθρώπους τα προβλήματα, τις σκέψεις, τις ανησυχίες και τους φόβους μας , καλλιεργώντας κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης
  • Να παραμείνουμε δημιουργικά ενεργοί στις καταστάσεις
  • Να δεχθούμε υποστήριξη ως προς τον εαυτό μας και την αξία μας ως άτομα
  • Να αναγνωρίσουμε τις εντάσεις και να μάθουμε πώς να διαχειριζόμαστε τα προβλήματα στις διαπροσωπικές σχέσεις
  • Να διαμορφώσουμε μια θετική σκέψη και στάση ζωής
  • Να ανακαλύψουμε νέες οπτικές, νέες διαστάσεις των θεμάτων που μας απασχολούν
  • Να απελευθερώσουμε τις εσωτερικές μας δυνάμεις, να αξιοποιήσουμε τις ικανότητές μας


Το πρόγραμμα υλοποιείται από το «Κέντρο Μάθησης και Πολιτισμού Αιγαίου» με συντονιστή, τον Παναγιώτη Αθανασόπουλο* και έχει διάρκεια 21 ώρες. 
Ξεκινά την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου και με την ολοκλήρωσή του, στις 5 Μαρτίου, θα δοθεί στους συμμετέχοντες πιστοποιητικό παρακολούθησης
Το κόστος του προγράμματος ανέρχεται σε 70€ (ήτοι 10€ για κάθε συνάντηση)
Για εγγραφές μέχρι και 15 Ιανουαρίου παρέχεται έκπτωση 15%.
Θέσεις περιορισμένες

Για πληροφορίες και εγγραφές, καθώς θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το «Κέντρο Μάθησης και Πολιτισμού Αιγαίου» τηλ. 22730.28852 και 6972230624 ή μέσω email: info@bioenersis.gr

*Ο κ. Παναγιώτης Αθανασόπουλος σπούδασε  Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Kingston University UK (DMSMBA) και Συμβουλευτική Ψυχολογία στο American Liberty University (B.A.). Διαθέτει πολυετή εμπειρία στην Εκπαίδευση στελεχών επιχειρήσεων και στην παροχή Συμβουλευτικών υπηρεσιών για Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού.
Έχει υλοποιήσει ένα σημαντικό αριθμό βιωματικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων και από το 1997 συντονίζει ομάδες για τη βελτίωση Προσωπικών και Κοινωνικών Δεξιοτήτων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου