Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Η Αθήνα μαθαίνει, συνεργάζεται, αλλάζει. «H Αθήνα επιχειρεί»!

Εικοσιπέντε διαφορετικοί φορείς σε σαράντα πέντε δράσεις προώθησης του στρατηγικού στόχου για επιχειρηματικότητα και καινοτομία στην πόλη της Αθήνας.

Δράσεις που προωθούν τον στρατηγικό στόχο για επιχειρηματικότητα και καινοτομία στην πόλη, πραγματοποιεί ο δήμος Αθηναίων από τις 18 έως τις 25 Νοεμβρίου με τον τίτλο η  «Η Αθήνα Επιχειρεί».

Διοργανώνεται από το Δίκτυο Επιχειρηματικότητας του δήμου Αθηναίων, το «Επιχειρώ Κοινωνικά» και το Γραφείο Συνεδρίων και Επισκεπτών Αθηνών (ACVB) της Εταιρίας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών (ΕΑΤΑ). Οι συνεργαζόμενοι φορείς προέρχονται από τον ενεργό χώρο των επιχειρήσεων, πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της πόλης και εταιρίες συμβούλων επιχειρηματικής ανάπτυξης.
Ο δήμος Αθηναίων επιδιώκει να υποστηρίξει όλες τις αξιόλογες πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται σχετικά με την επιχειρηματικότητα στην πόλη της Αθήνας. Παράλληλα, δείχνει και την πρόθεσή για τη συνολική αναπτυξιακή στρατηγική του δήμου Αθηναίων, για την περίοδο 2015 -2020.


Στην ομιλία του ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης τόνισε πως ο Δήμος επιδιώκει να υποστηρίξει όλες τις αξιόλογες πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται σχετικά με την επιχειρηματικότητα στην πόλη της Αθήνας, σχολιάζοντας πως αυτό αποτελεί μονόδρομο για την οικονομική επιβίωση της χώρας μας. 
Ο σύμβουλος οργάνωσης & ανάπτυξης επιχειρήσεων Παναγιώτης Αθανασόπουλος, με αφορμή αυτή την τοποθέτηση του δημάρχου, αναφέρθηκε στη σημασία της επιχειρηματικής ανάπτυξης με όρους της σύγχρονης αγοράς και αξιοποίηση των νέων δεδομένων στο παγκόσμιο επιχειρηματικό γίγνεσθαι. Ακόμη, ζήτησε να πληροφορηθεί με ποιους τρόπους θα αναπτυχθεί δίκτυο συνεργασιών μεταξύ των επιχειρήσεων υπό την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων και με ποιες ενέργειες θα καταφέρουν να ενωθούν διαφορετικές κουλτούρες ώστε να εδραιωθεί το απαραίτητο συνεργατικό κλίμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου