Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ - 2ο Συνέδριο ΕΣΔΙΑΠΟΚ



Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο Συνέδριο της Εταιρίας Συμβούλων Διαχείρισης Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΣΔΙΑΠΟΚ) με τίτλο "Χαρτογραφώντας την Πολιτιστική Διαχείριση στην Ελλάδα - Σύγχρονες Προκλήσεις". Το συνέδριο έλαβε χώρα στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων στις 20 και 21 Νοεμβρίου 2015.
Σημαντικές ομιλίες, παρουσιάσεις καινοτόμων ιδεών καθώς και δημιουργικοί προβληματισμοί συνέθεσαν το "ψηφιδωτό" του 2ημέρου.

Ο Διευθυντής του Κέντρου Μάθησης & Πολιτισμού Αιγαίου παρέθεσε ομιλία με θέμα: «Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ»-Συνεργατικά Δίκτυα Πολιτιστικής Διαχείρισης & Σύνδεσης με τον Τουρισμό».
Αναφέρθηκε σε μία πραγματική περίπτωση κατά την οποία ένας «ξεχασμένος» πολιτιστικός πόρος και η διάθεση μιας μικρής τοπικής κοινωνίας έγιναν η βάση στην οποία οργανώθηκε & υλοποιήθηκε μια 3ήμερη πολυμορφική-πολιτιστική δραστηριότητα.
Μεγάλη έμφαση δόθηκε στη σύνδεση μεταξύ πολιτιστικής διαχείρισης και τουριστικής επιχειρηματικότητας καθώς επίσης και στον ανθρώπινο παράγοντα όπου αποτελεί το σπουδαιότερο πόρο ενός τόπου.


Ο κ. Αθανασόπουλος μίλησε για τα 4 χαρακτηριστικά των επιτυχημένων Clusters (επιχειρηματικοί συνεργατικοί σχηματισμοί), τη Διαχείριση της Γνώσης καθώς και τη συμμετοχή του στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα CADIC (Cross-Organisational Assessment and Development of Intellectual Capital ).
Τέλος απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με την ενεργοποίηση των πολιτών καθώς και τη συνεργασία μεταξύ φορέων, κράτους και επιστημονικής κοινότητας.

Συγχαρητήρια στην επιτροπή του συνεδρίου και τα μέλη της ΕΣΔΙΑΠΟΚ που οργάνωσαν το συνέδριο και στήριξαν από κοντά την πραγμάτωσή του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου