Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

“Για να ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΜΕ, πρέπει να ΑΝΑ-ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ…»

 
Πρόκληση για προσωπική διεργασία ήταν η συζήτηση η οποία αναπτύχθηκε μεταξύ των σπουδαστών της Ακαδημίας των Πολιτών Σάμου και της  Ζωής Σωτηρίου, Ψυχολόγου και Οικογενειακής θεραπεύτριας.  
Η κα Σωτηρίου στην εισήγησή της, την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου στο αμφιθέατρο του ΕΠΑΛ Σάμου, αναφέρθηκε στην αντιμετώπιση των συγκρούσεων και την διαχείριση των συναισθημάτων, ως βάσεις προσωπικής διαφοροποίησης. Με λόγο μεστό, παραδειγματικό και συμμετοχή των σπουδαστών, η εισηγήτρια κράτησε το ενδιαφέρον και το επίπεδο της ανταλλαγής απόψεων σε υψηλά επίπεδα.
Προβληματισμοί, τοποθετήσεις, στιγμές με χιούμορ αλλά και επαναπροσδιορισμό, ποικίλες οπτικές γωνίες, συνήθεις απόψεις και  καινοτόμες ιδέες όλα συνέθεταν ένα ψηφιδωτό γνώσης και προσωπικών αναζητήσεων για κάθε έναν από τους συμμετέχοντες.
Κάθε Τετάρτη, στο αμφιθέατρο του Ε.ΠΑ.Λ Σάμου η «Ακαδημία των Πολιτών» υλοποιεί τις τρίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις με θεματικό άξονα την Ψυχολογία, στα πλαίσια του «Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου» που δίνει τη δυνατότητα της επιμόρφωσης σε όλους,  καθώς «η Παιδεία γι αυτούς που ευτυχούν είναι στολίδι και για όσους δυστυχούν, καταφύγιο…»

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου