Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

"Ξεδιπλώνοντας τα ταλέντα μας μέσα από ιστορίες"



Στις 28 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της Ακαδημίας των Πολιτών Σάμου  με εισηγήτρια την κυρία Αγγελική Πλουμά. (ΜΒΑ, Σύμβουλο προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης). 
Σ αυτή τη συνάντηση συζητήσαμε το πως μπορούμε να ανακαλύψουμε και να αξιοποιήσουμε τα ταλέντα μας τόσο για το  προσωπικό μας όσο και για κοινωνικό όφελος. Προσεγγίσαμε με έναν διαφορετικό τρόπο την κατάσταση κρίσης μελετώντας ιστορίες ανθρώπων που κατάφεραν να βρουν και να ακολουθήσουν το δρόμο του ταλέντου και της βασικής  ικανότητάς τους μέσα από αντίξοες προσωπικές αλλά και κοινωνικές συνθήκες. Ανιχνεύσαμε το κοινό μοτίβο αυτών των ιστοριών και το "μεταφράσαμε" σε μια συγκεκριμένη μεθοδολογία. 
Η μεθοδολογία μας στηρίχτηκε σε ένα μεγάλο μάθημα της φύσης, την μεταμόρφωση της ΠΕΤΑΛΟΥΔΑΣ. Μεταφέροντας αυτό το μάθημα  "πατήσαμε" πάνω στα διακριτά, σαφή βήματα της μεταμόρφωσης αυτής και τα μεταφέραμε στη προσωπική μας εμπειρία.  Είδαμε δηλαδή τα βήματα που μας βοηθούν να βρούμε το τρόπο για να ξεδιπλώσουμε τα προσωπικά μας ταλέντα και να γράψουμε τη προσωπική μας ιστορία επιτυχίας με τρόπο τέτοιο που να εμπνεύσει και να διδάξει άλλους.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου