Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Οι επιπλέον χρεώσεις σε 12 αεροπορικές low-cost εταιρείες στη Βρετανία


Έρευνα που δημοσιεύτηκε πρόσφατα από την Amadeus Air Traffic Travel Intelligence σημειώνει ότι πάνω από τις μισές πτήσεις από το Ην. Βασίλειο αφορούν σε εταιρείες χαμηλού κόστους, μια αύξηση άνω του 4% συγκριτικά με το 2011. Μετά από τη σύγκριση χρεώσεων μεγάλων και γνωστών αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους, το Airport Parking and Hotels προχώρησε τώρα σε αναζήτηση των πραγματικών επιπρόσθετων χρεώσεων κάποιων λιγότερων γνωστών αερογραμμών.

Η έρευνα του Airport Parking and Hotels αναδεικνύει τις επιπλέον χρεώσεις των 12 αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους που πετούν από το Ηνωμένο Βασίλειο, συμπεριλαμβανομένης των Blue AirIceland AirNorwegian Air και Wow Air, και συγκρίνει το κόστος για check-in και υπέρβαρες αποσκευές, καθώς και την προμήθεια για τις πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες.

Όσον αφορά στο κόστος για check-in, το σύνολο των αεροπορικών εταιρειών διαπιστώθηκε πως δεν χρεώνουν τους επιβάτες για το online check-in. Ωστόσο, το κόστος για το check-in στο αεροδρόμιο ποικίλλει μεταξύ των αεροπορικών εταιρειών, με τη Wizz Air να χρεώνει 17 λίρες. Ενώ η διαφορά του τέλους διαχείρισης και κράτησης μεταξύ των αεροπορικών είναι σημαντική, ορισμένες αεροπορικές εταιρείες δεν έχουν κάποια χρέωση για on-line κρατήσεις. Ωστόσο, οι κρατήσεις που γίνονται μέσω τηλεφωνικού κέντρου ή στο αεροδρόμιο χρεώνονται άνω των 18 λιρών.

Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να είναι πολύ επιφυλακτικοί για το κόστος των αποσκευών. Ορισμένες αεροπορικές εταιρείες, όπως η Aegean Airlines και η Iceland Air, προσφέρουν αυτό το προνόμιο στους επιβάτες. Ωστόσο στους επιβάτες που πετούν με τις αεροπορικές εταιρείες, όπως Wizz Air και Air Berlin θα χρεωθεί ποσό έως και 38 λίρες ανά αποσκευή στο αεροδρόμιο και 101,92 λίρες για αποσκευές 32κ. στο αεροδρόμιο, αντίστοιχα. Οι επιβάτες που πετούν με υπέρβαρες αποσκευές θα πρέπει επίσης να είναι προσεκτικοί. Με την Wow Air το κόστος για αποσκευές άνω των 20 κιλών είναι 7 λίρες/κιλό  ενώ η Norwegian Air χρεώνει 30 λίρες για υπέρβαρες αποσκευές που περνούν check-in στο αεροδρόμιο στις πτήσεις μέτριας και μεγάλης απόστασης.

Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι οι παραθεριστές μπορούν να αποφύγουν σημαντικές επιβαρύνσεις κατά την κράτηση της πτήσης τους με τη χρήση χρεωστικής κάρτας. Καμία αεροπορική εταιρεία δε χρεώνει επιπλέον. Ωστόσο, οι κρατήσεις που γίνονται με πιστωτική κάρτα μπορεί να επιφέρουν πρόσθετες χρεώσεις, με την Aegean Airlines στις 6 λίρες ανά άτομο, τη German Wings στις 8 λίρες ανά άτομο και την Condor στις 15,27 λίρες ανά άτομο.

γράφει η Βίκυ Καρατζαβέλου
Πηγή: traveldailynews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου