Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

ΛΙΘΟΙ ΣΤΗ ΛΗΘΗ - Βιβλιοπαρουσίαση


«Αν δεν νοιάζεσαι, δεν επιβιώνεις... Αντί να φυλαγόμαστε από τον εχθρό, φυλαγόμασταν από τους δικούς μας...»

Μια αληθινή και συγκλονιστική αφήγηση για την εθνική αντίσταση, τον εμφύλιο και τα πέτρινα χρόνια από τον γνωστό Σαμιώτη αγωνιστή Τάσο Σβορώνο στην συγγραφέα και ακαδημαϊκό Αρετή Γεωργοσοπούλου-Μακρέλ.
Με αριστοτεχνική γραφή, η συγγραφέας εμπνέεται από την αφήγηση του και δημιουργεί ένα μυθιστόρημα με ροή, αλήθεια, ιστορικές καταγραφές αλλά και μεστό λόγο.
Από τη Μέση Ανατολή στις φυλακές, την εξορία και τα ξερονήσια. Μια ανάπαυλα χαράς και ξανά στα χρόνια της χούντας. Μια πορεία ζωής ενός ανθρώπου με ιδεολογία και αγωνιστικότητα σε ένα μυθιστόρημα που συγκλονίζει.
Η ανατομία μιας εξουσίας αλλά κι ενός διχασμού που για χρόνια κατέστρεφε τον τόπο και την χώρα. Ο παραλογισμός, η αυθαιρεσία, η υπέρβαση εξουσίας και η απορρύθμιση της δημοκρατίας. Στιγμές και σκηνές που συνδέουν άρρηκτα το χθες με το σήμερα καθώς, η ιστορία –δυστυχώς- τείνει να επαναλαμβάνεται... Ο αναγνώστης θα συγκινηθεί αλλά και θα διαπιστώσει πως παρά τις δυσκολίες, η ανθρώπινη αντοχή, η ελπίδα και η σκέψη δεν συνθλίβονται από καμιά εξουσία ή ηγεσία!

Την Τετάρτη 17 Ιουλίου και ώρα 7:30μμ. θα γίνει η παρουσίαση του μυθιστορήματος «ΛΙΘΟΙ ΣΤΗ ΛΗΘΗ» της Αρετής Γεωργοσοπούλου-Μακρέλ στο αίθριο του Ιστορικού Αρχείου Σάμου.

Ομιλητές: ο φιλόλογος Μιχάλης Βελώνης και ο ιστορικός Δημήτρης Θρασυβούλου

Η συγγραφέας θα μιλήσει για το βιβλίο της αλλά και την σύνδεσή του με το προηγούμενο μυθιστόρημά της «33% αντάρτης». Αποτελούν ένα δίπτυχο καταγραφής της σύγχρονης Νεοελληνικής ιστορίας μέσα από βιώματα, ιδέες αλλά και θετική στάση ανθρώπων απέναντι στα «δύσκολα» με τα οποία κάθε γενιά βρίσκεται αντιμέτωπη…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου