Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Θεατρικοί αυτοσχεδιασμοί μέσα από τον «καθρέφτη»


Μια ξεχωριστή θεατρική «παράσταση» με αυτοσχεδιασμούς, ανατρεπτικούς διαλόγους, χιούμορ, ομαδικό πνεύμα, ετερόκλητους ρόλους και αναζητήσεις της προσωπικότητας, βίωσαν οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο «θέατρο-καθρέφτης της καθημερινότητας» με εισηγητή τον κ. Γιάννη Μανδουραράκη.

Οδηγός σε αυτή την αναζήτηση, το ίδιο το Θέατρο-από τη γέννησή του ως σήμερα. Μετά από μία συνοπτική παρουσίαση της εξέλιξης του ανά τους αιώνες και των σημαντικότερων σταθμών στην ιστορία του, η στιγμή της βιωματικής αξιοποίησης, ήταν μια «παράσταση» που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.
Θεατρικά παιχνίδια όπως ο «καθρέφτης» και η «σκιά», ασκήσεις εμπιστοσύνης, αυτοπαρατήρησης και αλληλοπαρατήρησης, τα «όρια» στο ζωτικό χώρο των  άλλων, η εξοικείωση με τη γλώσσα του σώματος, η δόμηση και αποδόμηση των ρόλων της καθημερινότητας, η ελεύθερη έκφραση, οι πτυχές της προσωπικότητας, ήταν μερικά μόνο από τα πολλαπλά βιώματα που μοιράστηκε η ομάδα.

Η θεματική αυτή εντασσόταν στο βιωματικό εργαστήρι προσωπικής βελτίωσης «Ανέλιξη» που περιλαμβάνει επτά ακόμη ενδιαφέρουσες συναντήσεις, με ποικίλη θεματολογία. Την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 18:00-21:00 στο συνεδριακό χώρο του Crystal Plex  θα αναζητηθούν οι τρόποι έκφρασης μέσω δημιουργικής γραφής, οι μικρές λεπτομέρειες στο γραπτό λόγο που κάνουν γλαφυρό ένα κείμενο, η δομή και η τεχνική προκειμένου να επιτυγχάνεται η αρτιότητα στην λεκτική αποτύπωση. «Γράφω, άρα… υπάρχω» με έναν ιδιαίτερο, εύληπτο τρόπο, προσεγγίσιμο από όλους μας.

Για τους φίλους της διευρυμένης γνώσης, που μας το ζήτησαν, δίνεται η δυνατότητα παρακολούθησης και του συνόλου των επόμενων διαλέξεων (7) αλλά και μεμονωμένων -κατ’ επιλογήν- μετά από σχετική κράτηση συμμετοχής στο τηλ. 22730.28852-«Κέντρο Μάθησης και Πολιτισμού Αιγαίου».

Κόστος παρακολούθησης ανά σεμινάριο, 10 ευρώ κατ’ άτομο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου