Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

ΑΝΩ ΘΡΩΣΚΩ...


Ο άνθρωπος, ψηλά! Με τα χέρια του προς τα άνω, το σώμα να ανυψώνεται από τους συμμετέχοντες, την εμπιστοσύνη να κυριαρχεί.
Δεν υπήρχε μαγικό ραβδάκι, υπήρχε εκείνη η μαγική στιγμή που τα άτομα συνενώνονται, γνωρίζονται, δημιουργούν συνδέσεις αληθινής επικοινωνίας, ανακαλύπτουν τον εαυτό τους αλλά και τους άλλους.

Η τελευταία συνάντηση του Α΄κύκλου βιωματικών σεμιναρίων  με θέμα την Αυτογνωσία, ήταν ένα ιδιαίτερο ταξίδι. Δεν είχε σήμανση αφετηρίας και προορισμού, είχε όμως χαρτογραφήσεις επαφών, πολλές διαδρομές και νέα μονοπάτια, διάφορα «μέσα» και «θέσεις». Είχε ωστόσο και την προσμονή, το όμορφο κομμάτι της ανακάλυψης ενός περιβάλλοντος που διαρκώς αλλάζει. Σχέσεις, κρίσεις, συνθήκες, ευκαιρίες. Προσαρμογές, ανακατατάξεις, επαναπροσδιορισμοί, δυνατότητες.

Μέσα από την επαφή και τις βιωματικές ασκήσεις, ήρθαμε πιο κοντά, μελετήσαμε τον μέσα μας κόσμο, συνδεθήκαμε με τους γύρω. Προσπαθήσαμε να κατανοήσουμε και να αντιληφθούμε τις ανάγκες μας, τα θέλω, τα πρέπει, τις άμεσες ή έμμεσες προσδοκίες, τις κρυφές μας σκέψεις, τα εμπόδια του νου, τις μικρές μας νίκες και τις ήττες, τα συναισθήματά μας και τα συναισθήματα των άλλων.

Με μια ολιστική αντίληψη για τον άνθρωπο, τη ψυχοσύνθεσή του και τις ανάγκες του, ο Α΄κύκλος Αυτογνωσίας «άγγιξε» τους συμμετέχοντες, που όπως δήλωναν, έφυγαν από το σεμινάριο πιο «γεμάτοι» και με μια βαθύτερη αντίληψη του εαυτού και της αλληλεπίδρασης με τους άλλους.

Το «Κέντρο Μάθησης και Πολιτισμού Αιγαίου» ευχαριστεί τα μέλη της Α΄Ομάδας Αυτογνωσίας γιατί με την συμμετοχή τους, έδωσαν στο πρόγραμμα τις δικές τους ιδιαίτερες φωτεινές πινελιές. Ανταποκρινόμενο στο αίτημα πολλών μελών, δέχεται προεγγραφές για το νέο τριήμερο βιωματικό εργαστήρι, με τίτλο «Α Ξ Ι Ζ Ω».

Πληροφορίες και προεγγραφές:  τηλ: 22730.28852 και 697.2230624.
                                                     email: info@bioenersis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου