Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Ανδρέας Λαγός: Οι γεύσεις που μεγαλώσαμε!


Μεγάλωσε στην Σάμο μέσα στα μποστάνια, τα χωράφια και τα περιβόλια και έμαθε από μικρός  να χρησιμοποιεί και να εκτιμά τις καταπληκτικές ελληνικές πρώτες ύλες, τα λαχανικά, τα φρούτα, τα μυρωδικά. Ο Ανδρέας Λαγός βάλθηκε να μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε την ομορφιά που υπάρχει στις παλιές, κλασικές αξίες, στα αγνά υλικά και τα κατάφερε. Το πρώτο του βιβλίο με τίτλο "Οι γεύσεις που μεγαλώσαμε"  κυκλοφορεί  ήδη από την Ελληνοεκδοτική   για να μας επιβεβαιώσει πως το ουσιαστικό φαγητό φέρνει στο μυαλό μνήμες και βιώματα που χορταίνουν το βλέμμα και ευφραίνουν την ψυχή.


Ένα βιβλίο γεμάτο συμπυκνωμένες παιδικές μνήμες, μια γεύση νοσταλγίας που μεταμορφώνει τις αλμυρές ή τις γλυκές συνταγές σε πλούτο συναισθημάτων. Τα αρώματα από κάθε λογής βοτάνια και μυρωδικά, οι απλές καθημερινές πρώτες ύλες με τις καθαρές γεύσεις, η μυρωδιά από τα πρωτοβρόχια, το θρούμπι, οι βατομουριές, το φλισκούνι... όλα να μπλέκονται με ουσία, γνώση, αγάπη, τέχνη δημιουργώντας μαγειρέματα για κάθε εποχή, καθημερινά, κυριακάτικα, κεράσματα μιας γιορτής, παραδοσιακά σνακ, φαγητό για να το τρως μαγειρεύοντας ή να το μαγειρεύεις τρώγοντας!
Ο Ανδρέας Λαγός μας μαθαίνει την απλότητα και την δημιουργικότητα στην κουζίνα σερβίροντας μας φαγητό που εντυπωσιάζει χωρίς καμία πρόθεση εντυπωσιασμού.

Στην  παρουσίαση του βιβλίου στη Σάμο, το Σάββατο 29 Μαρτίου, στις 6:00μμ. στον ιδιαίτερο χώρο του Μουσείου Σαμιακού Οίνου της Ένωσης Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου, ο οινολόγος  Μανώλης Τσακαλάκης, ο Γεωπόνος Χρήστος Δ. Κατσάνος, η δημοσιογράφος και κριτικός γεύσης & οίνου Νίκη Μηταρέα, η δημοσιογράφος και διευθύντρια του περιοδικού Olive Ιωάννα Σταμούλου και η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια Ελένη Ψυχούλη "γυρνώντας"  τις σελίδες του, θα μοιραστούν τις γνώσεις τους και την αγάπη  τους για τα ελληνικά προιόντα και το φαγητό.

Η παρουσίαση της εκδήλωσης θα γίνει από την δημοσιογράφο Μαργαρίτα Ικαρίου.
Τα εξαιρετικά Σαμιώτικα κρασιά της ΕΟΣΣ και τα βιολογικά Σαμιώτικα Tomaccini θα είναι εκεί για να μας θυμίσουν τις αυθεντικές γεύσεις της ελληνικής γης.

Την εκδήλωση επίσης θα υποστηρίξουν με την ευγενική τους χορηγία, το Κέντρο Μάθησης και Πολιτισμού Αιγαίου, το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Μάρκου, τα βιολογικά αρωματικά φυτά Κληρονόμου, τα Γλυκοφιλέματα, τα θερμοκήπια ορχιδέας Γαρουφαλή, τα κεραμικά είδη Κληρονόμου, η Δυναμική Promotion Samos και η Aramis rent a car.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου