Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ & ΣΥΝΔΕΣΙΜΟΤΗΤΑ


Καθημερινά επικοινωνούμε, συνειδητά και ασυνείδητα με τους γύρω μας.
Το "τι" λέμε ονομάζεται "λεκτική επικοινωνία", το "πώς" το λέμε ονομάζεται "μη-λεκτική". Στην μη-λεκτική επικοινωνία χρησιμοποιούμε το σώμα μας και την φωνή μας για να μεταφέρουμε το μήνυμα μας, ακόμα και αν δεν το καταλαβαίνουμε! Έρευνες έχουν αποδείξει οτι το "πώς" λέμε κάτι επηρεάζει πολύ περισσότερο τους γύρω από το "τι" λέμε.
Επικοινωνούμε καλύτερα όταν καταφέρουμε να αναπτύξουμε και τα δυο... τις εκφραστικές μας δεξιότητες δηλαδή!

Μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε και να καλλιεργήσουμε τα εκφραστικά μας μέσα; Μπορούμε να κατανοούμε βαθύτερα τον άλλον όταν επικοινωνούμε;
Τι είναι η ακαδημαϊκή θεωρία της συνδεσιμότητας και τι ρόλο παίζει στη ζωή μας;
Τι ρόλο παίζει η ενσυναίσθηση στην επικοινωνία;
Θέλουμε να επικοινωνούμε και να συνδεόμαστε ουσιαστικά με όσους έχουμε (ή θέλουμε να προσελκύσουμε) γύρω μας; Μπορούμε!

Τα ερωτήματα αυτά θα απαντηθούν από τη Σύμβουλο Προσωπικής Ανάπτυξης Νάντια Βλαστού* στην παρουσίαση της Τρίτης 15 Μαρτίου 2016 με θέμα «Επικοινωνία και Συνδεσιμότητα» η οποία θα λάβει χώρα στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων, ώρες 5-8μμ.
Για πληροφορίες και εγγραφές καθημερινά στο ΚΕΠ Φαρσάλων 10:00-12:30. ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
ΣΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ Τηλ: 697 88 90 645


* Η Νάντια Βλαστού είναι απόφοιτη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (B Sc: Human Resources) καθώς και  κάτοχος μεταπτυχιακού από το KU Leuven στο Βέλγιο (M Sc: Experiential Education). Έχει διεξάγει ατομικά και ομαδικά βιωματικά σεμινάρια με στόχο την προσωπική ανάπτυξη και την ανάπτυξη δεξιοτήτων (εκφραστικές δεξιότητες, διαπολιτισμική επικοινωνία, presentation skills,  αντιμετώπιση bullying, κ.α.) σε εφήβους και ενήλικες στην Ελλάδα, την Φινλανδία και την Νέα Υόρκη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου