Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Θέατρο, η λαχτάρα του ανθρώπου για τη ζωή.

Η προσέγγιση του θεατρικού κώδικα στη καθημερινότητά μας


Η χρήση θεατρικών όρων στο καθημερινό λεξιλόγιο μας, αποτέλεσε σημείο αναφοράς για τη δημιουργία της διάλεξης με το συγκεκριμένο αντικείμενο. Πέρα όμως από τις λεκτικές αναφορές που χρησιμοποιούμε, το σημαντικό είναι ότι πολλά από τα «θεατρικά σημεία», έχουν ενταχθεί στο τρόπο που ζούμε, χωρίς αυτό να γίνεται με κάποια ιδιαίτερη προσπάθεια, και χωρίς να έχουμε διδαχθεί τον θεατρικό τρόπο εμφάνισης και συμπεριφοράς μας.

Την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016 θα πραγματοποιηθεί η 8η κατά σειρά διάλεξη στο Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Πολιτών Φαρσάλων με θέμα: «Θέατρο, η λαχτάρα του ανθρώπου για τη ζωή. Η προσέγγιση του θεατρικού κώδικα στη καθημερινότητά μας"
H  διάλεξη θα λάβει χώρα στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων, ώρες 5-8μμ και εισηγητή τον κ. Στυλιανό Ροδαρέλη*.

Στόχος της διάλεξης είναι να αναγνωριστούν οι «οικείοι θεατρικοί» κώδικες, να προσλάβουν οι συμμετέχοντες ολοκληρωμένη γνώση σχετικά με το περιεχόμενο και τη χρήση τους, ώστε η πλήρης εφαρμογή τους, να συνεισφέρει σε μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

*Ο Στυλιανός Ροδαρέλης είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στο τμήμα θεατρικών σπουδών. Έχει σημαντικό εκπαιδευτικό έργο σε Ανώτερες Σχολές Δραματικής Τέχνης.
Από το 1990 έως και σήμερα έχει ανεβάσει με την ιδιότητα του Σκηνοθέτη-Σκηνογράφου θεατρικά έργα Ισπανών δραματουργών, τόσο στην Ισπανία όσο και στην Ελλάδα, με συμμετοχή σε πολλά Φεστιβάλ και την Καλλιτεχνική Ολυμπιάδα Βαρκελώνης και Ινδίας. Έχει μεταφράσει πάνω από 100 θεατρικά έργα σύγχρονων Ισπανών δραματουργών. Έχει ιδρύσει τις εκδόσεις ΙΑΣΠΙΣ και τις θεατρικές πλατφόρμες ΝΕΑ ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΣΚΗΝΗ και ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ.

Για πληροφορίες και εγγραφές καθημερινά στο ΚΕΠ Φαρσάλων 10:00-12:30. ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
ΣΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ Τηλ: 697 88 90 645

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου