Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Η σκέψη, τι χρώμα καπέλου φοράει;

Αλήθεια, ξέρουμε οι σκέψεις μας κάθε φορά που χρειάζεται να πάρουμε μια απόφαση, τι χρώμα καπέλου φορούν; Είναι άραγε το μαύρο του σκεπτικισμού ή το κόκκινο των παρορμητικών δράσεων και του συναισθήματος; Το πράσινο της ελπίδας και της παρακίνησης ή το κίτρινο του πνεύματος αισιοδοξίας; Τι αντιπροσωπεύουν τα άλλα χρώματα στο καλειδοσκόπιο της σκέψης μας και πόσο μας επηρεάζουν στη λήψη αποφάσεων;


Ένα γόνιμο και ανατροφοδοτικό τρίωρο απαντήσεων στα ερωτήματα αλλά και δημιουργικών σκέψεων μοιράστηκαν και πάλι την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου οι συμμετέχοντες στο βιωματικό εργαστήρι «Ανέλιξη». Θεματική «τα έξι καπέλα της σκέψης» και εισηγητής ο σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης Παναγιώτης Αθανασόπουλος.

Μέσω βιωματικών  ασκήσεων και ιδιαίτερα ευχάριστων συμμετοχικών δραστηριοτήτων τύπου «παιχνιδιού» αναλύθηκαν οι τρόποι σκέψης καθώς και οι ανθρώπινες αντιδράσεις  όταν ένα απλό θέμα εμφανίζεται δυσεπίλυτο και απαιτεί γρήγορες αποφάσεις υπό το καθεστώς του στρες. Διαπιστώθηκαν οι αδυναμίες στην επικοινωνία και την ομαδική συνεργασία, έγιναν συνδέσεις και επαναδιευθετήσεις προκειμένου να διευρυνθεί ο τρόπος σκέψης μας για να έχει σφαιρικότητα.

Ακόμη, εξετάστηκε μελέτη περίπτωσης για την οποία συνεργάστηκαν με ενθουσιασμό και ξεχωριστή φαντασία οι συμμετέχοντες, αποδεικνύοντας πως η ομάδα του προγράμματος «Ανέλιξη» διαθέτει εξαιρετικό έμψυχο υλικό!


Την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου, «ο χορός ως μέσο έκφρασης και ευεξίας» φιλοδοξεί να κάνει τους συμμετέχοντες περισσότερο ακόμη… «κινητικούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου