Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ


Το  σεμινάριο  με θέμα: «Μουσικός Αυτοσχεδιασμός – μια βιωματική προσέγγιση για όλους» καταπιάνεται με τις απελευθερωτικές δυνάμεις της επί τόπου δημιουργίας, καθώς έχει σκοπό να εκμαιεύσει την «εσωτερική» μας μουσική και να την καταστήσει φορέα επικοινωνίας και αυτοέκφρασης με απώτερο σκοπό την αυθόρμητη δημιουργία ενός συλλογικού μουσικού έργου. Στο απρόβλεπτο αυτό ταξίδι αναζήτησης θα χρησιμοποιήσουμε τα εξής μουσικά εργαλεία: το σώμα (body percussion), την ανθρώπινη φωνή, μελωδικά και ρυθμικά κρουστά καθώς και διάφορα αντικείμενα που θα χρησιμοποιηθούν σαν κρουστά. 

Η πορεία προς την πραγμάτωση ενός μουσικού έργου θα ακολουθήσει τα παρακάτω βήματα:
1ο. Συζήτηση-διερεύνηση για τη φύση και τις χρήσεις του αυτοσχεδιασμού.
2ο. Ατομικός αυτοσχεδιασμός και εξερεύνηση δυνατοτήτων.
3ο. Μελωδικός αυτοσχεδιασμός σε ζεύγη ως διαδικασία επικοινωνίας.
4ο. Ομαδικός ρυθμικός αυτοσχεδιασμός (stomping).
5ο. Χρήση όλων των παραπάνω για τη δημιουργία ολοκληρωμένου μουσικού έργου.

Ο Γιώργος Κουμαραδιός έχει σπουδάσει μουσικολογία, φιλοσοφία, φωνητική, πιάνο, όμποε και ανώτερα θεωρητικά. Συνέθεσε μουσική για θέατρο και έχει υπάρξει μέλος πολλών αθηναϊκών επαγγελματικών χορωδιών, όπως και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Από το 2006 διδάσκει μουσική στη δευτεροβάθμια και πρωτοβάθμια εκπαίδευση ενώ τα τελευταία χρόνια, στη Σάμο, έχει ασχοληθεί με τη χορωδιακή διεύθυνση (Χορωδίες “Ηδύλη” Καρλοβάσου, Bocca Chiusa, Νεανική χορωδία “Λυκούργος” Πυθαγορείου).

Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου (6-9 μμ) και οργανώνεται από το Κέντρο Μάθησης & Πολιτισμού Αιγαίου. Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε: 22730-28852, 6972230624 ή στείλτε email στο info@bioenersis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου