Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Ακούω τον εαυτό μου, ακούω και τους άλλους


Πόσο καλοί ακροατές είμαστε τελικά; Ακούμε τους άλλους αλλά και τον εαυτό μας; Μπορούμε να αντιληφθούμε τις λεπτές αποχρώσεις του προφορικού λόγου; Είμαστε «εκεί» όταν κάποιος μας μιλά, ή προετοιμάζουμε στο μυαλό μας την απάντηση;

Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον σεμινάριο, που εντάσσεται στο βιωματικό εργαστήρι «Ανέλιξη» θα μας εισάγει στον κόσμο της συνεπούς ακρόασης. Η θεματική έχει τίτλο: «Μαθαίνοντας ν’ ακούω τον εαυτό μου και τους άλλους» με εισηγήτρια τη λογοθεραπεύτρια Ελένη Πατσίδου.

Την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου στον συνεδριακό χώρο του Crystal Plex (ώρα 6-9μ.μ) θα αναλυθούν οι βασικές δομές του λόγου και της ομιλίας. Μέσα από βιωματικές ασκήσεις θα αναληφθούν ρόλοι/θέσεις με σκοπό να αναγνωριστούν τα βασικά στοιχεία που διευκολύνουν ή δυσκολεύουν την επικοινωνία με τους άλλους αλλά και με τον ίδιο τον εαυτό μας.

Στόχος του σεμιναρίου είναι να αποκτήσουν οι συμμετέχοντες κίνητρα για αυτοπαρατήρηση, εξέλιξη της προσωπικότητας και θετική αλληλεπίδραση με άλλους.

Κύρια σημεία του προγράμματος:
  • Τι είναι λόγος και τι ομιλία (διαφορές και σύνδεση)
  • Πώς ερμηνεύουμε τις λέξεις (έννοια και σημασιολογία)
  • Πώς επηρεάζει το συναίσθημά μας την επικοινωνία
  • Έκφραση λόγου μέσα από το σώμα-Μη λεκτική επικοινωνία
  • Η επικοινωνία μέσω συμβόλων
Για περισσότερες πληροφορίες, το κόστος καθώς και τη δυνατότητα παρακολούθησης μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα: 22730-28852 και 697 2230 624

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου