Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

ΠορτοκΑΝΕΛΙΞΗ


…ή και πορτοκαλένιξη, όπως την αποτύπωσε σε σκίτσο ένας από τους συμμετέχοντες στο άκρως ενδιαφέρον σεμινάριο της Μαριάννας Νίλσεν, Art Therapy and Mindfulness.

Μπορεί ένα πορτοκάλι μπορεί να αποτελέσει στοιχείο διείσδυσης στον τρόπο που δρούμε, σκεφτόμαστε και αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα; Θα μπορούσε να αναρωτηθεί κανείς. Κι όμως… Ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρον να παρατηρεί κανείς με προσήλωση τις μικρές διαφορές στη φλούδα, τη ζουμερή του σάρκα, το άρωμά του… Να μπορεί να το ξεχωρίσει στη συνέχεια ανάμεσα σε ένα σωρό άλλα και αυτό το μικρό πορτοκάλι, να του δώσει έμπνευση για μια art δημιουργία ξεχωριστή και εντελώς προσωπική!

Με τον ιδιαίτερο τρόπο που έχει διδαχθεί στη Δανία, η εισηγήτρια κατόρθωσε στο τρίωρο αυτό, να φέρει σε επαφή τον άνθρωπο με το περιβάλλον, την ίδια του την καλλιτεχνική φύση αλλά και το αποτύπωμά της στον εσωτερικό κόσμο του καθενός από εμάς. Τα έργα των συμμετεχόντων, σε μια αυτοσχέδια «γκαλερί» με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, είχαν πολλά να πουν και άλλα τόσα να αφηγηθούν. Για τις σκέψεις που κάνουμε, για τα ελλείμματα αλλά και τις προσδοκίες μας, τα όνειρα και τους προβληματισμούς, την επόμενη μέρα και το παρελθόν, όπως αυτό έχει καταγραφεί στο νου και την ψυχή μας.

Το σεμινάριο αυτό, έβαλε μια ακόμη πινελιά στον καμβά του βιωματικού  εργαστηρίου «Ανέλιξη» που περιλάμβανε επικοινωνία, φωνή, ενεργητική ακρόαση, χορό, μουσική, δημιουργική γραφή, επίλυση προβλημάτων και λήψη αποφάσεων. Τα τελικά φωτεινά χρώματα σε αυτό το έργο που μοιράστηκαν επί δέκα εβδομάδες οι συμμετέχοντες, θα μπούν αυτή την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013. Το πρώτο μέρος του προγράμματος ολοκληρώνεται με εισηγητή τον σύμβουλο προσωπικής ανάπτυξης Παναγιώτη Αθανασόπουλο και θέμα «Η Δυναμική του ατόμου στην ομάδα»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου