Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Μιλάμε εύκολα, ακούμε δύσκολα!


Διαπρέπουμε ως αγορητές, είμαστε εξαιρετικοί χειροκροτητές του εαυτού μας αλλά κακοί συζητητές και ακόμη χειρότεροι ακροατές…
Μέσα από εύστοχες βιωματικές ασκήσεις, οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο «Ακούω τον εαυτό μου-ακούω και τους άλλους» άρχισαν να κατανοούν πως και με ποιο τρόπο η επικοινωνία μας με τους άλλους αλλά και τον ίδιο τον εαυτό μας, μπορεί να γίνει βαθύτερη και πιο ποιοτική!
Απαιτείται βέβαια αυτοπαρατήρηση που θα οδηγήσει στην εξέλιξη της προσωπικότητάς μας προκειμένου να επιτευχθεί η πολυπόθητη θετική αλληλεπίδραση μεταξύ των ατόμων.

Με εναλλαγές ρόλων και διάφορες τεχνικές, η λογοθεραπεύτρια Ελένη Πατσίδου κατέδειξε πως επηρεάζει το συναίσθημά μας την επικοινωνία, πως η έκφραση μπορεί να είναι και μη-λεκτική αλλά κατανοητή από τους γύρω μας.
Ακόμη, έγινε κατανοητό πως η ερμηνεία των λέξεων μα και των συμβόλων, των κινήσεων του σώματος και των εκφράσεων του προσώπου, μπορεί και να μεταβάλλεται από άνθρωπο σε άνθρωπο, ανάλογα με τις περιστάσεις.


Το επόμενο σεμινάριο του βιωματικού εργαστηρίου «Ανέλιξη» αφορά στην έκφραση μέσω της τέχνης και έχει τίτλο «Art Therapy and Mindfullness». Εισηγήτρια η art therapist Marianna Nilsen και χώρος διεξαγωγής το συνεδριακό κέντρο του Crystal Plex, την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου