Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Δημιουργικό εργαστήρι κατασκευών


Υλικά ακριβά και περίπλοκα, δεν υπήρχαν. Μόνο ηλεκτρολογικά καλώδια, χάλκινα σύρματα, βίδες και κουμπιά, καπάκια από μπύρες, φελλοί, χρωματιστές μονωτικές ταινίες, κορδέλες και μαλλί, παλιά χαρτόκουτα, κομμάτια ξύλου, πένσες και μυτοτσίμπιδα, μπουτόν και led. Ετερόκλητα παλιά είδη, χωρίς ουσιαστική αξία. Κάποιος θα τα πετούσε πολύ εύκολα στα σκουπίδια, θεωρώντας τα απλά… «άχρηστα». Όμως όχι!

Το Σάββατο 30 Νοεμβρίου στο εργαστήριο Ηλεκτρολόγων του Μαυρογένειου ΕΠΑΛ Σάμου πραγματοποιήθηκε μόνο με αυτά, ένα εξαιρετικά δημιουργικό εργαστήρι κατασκευών, με τη συμμετοχή μελών του βιωματικού εργαστηρίου «Ανέλιξη».
Το εργαστήρι αυτό διοργανώθηκε από το ΚΕΣΥΠ Σάμου σε συνεργασία με τους άκρως εφευρετικούς  εκπαιδευτικούς ηλεκτρολογίας του σχολείου.

Επί δύο και πλέον ώρες, μετά από τα πρώτα μυστικά «καλλιτεχνίας» που τους έδειξαν οι εκπαιδευτικοί, οι συμμετέχοντες αυτοσχεδίασαν δημιουργικά. Σε μια ατμόσφαιρα φιλική, με γέλια και πειράγματα, κατάφεραν να κατασκευάσουν όμορφα ρεσώ, πρωτότυπα μπρελόκ, δεντράκια χριστουγεννιάτικα, ημερολόγια ως και μικρούς άγιους βασίληδες και ταράνδους, ως στολίδια!



Η ομαδική αυτή δραστηριότητα άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις κι έτσι ανανεώθηκε το ραντεβού δημιουργικής καλλιτεχνίας, μέσα στους προσεχείς μήνες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου