Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Ανέλιξη – Διαδικασία αυτοβελτίωσης


Λίγη θεωρία και πολλή συμμετοχή! Δράση, σκέψη, βίωμα, εμπειρία, ομαδικότητα, σύνθεση ιδεών, απόψεων και συμπερασμάτων. Αυτή ήταν η επιτυχημένη «συνταγή» του βιωματικού εργαστηρίου «ΑΝΕΛΙΞΗ», από το πρώτο ως το τελευταίο σεμινάριο. 

Από την «Επικοινωνία» ως τη «Δυναμική της Ομάδας». Με στιγμές αυτοέκφρασης μέσω Art Therapy, με τη φωνή μας, την ενεργητική ακρόαση, το γραπτό λόγο, με τη μουσική, το χορό και το θέατρο να αναδεικνύουν στοιχεία του εσωτερικού κόσμου και τρόπους μη λεκτικής επαφής με άλλους. Με τα 6 καπέλα της σκέψης να αποκαλύπτουν τους διαφορετικούς τρόπους που αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα και τις καταστάσεις, με τη δυναμική που αναπτύσσεται σε μια ομάδα που συνεργάζεται αρμονικά.
Η τελευταία – για την ενότητα αυτή – συνάντηση, τα είχε όλα. Και γνώση και συμμετοχή και αντιθέσεις γόνιμες και δημιουργικές προτάσεις και πλήθος συμπερασμάτων, ικανών να ανατροφοδοτήσουν εσωτερικές διεργασίες αυτοβελτίωσης.

Αίτημα των συμμετεχόντων, η συνέχιση αυτής της εβδομαδιαίας τρίωρης συνάντησης, αμέσως μετά την εορταστική περίοδο και με θεματολογία προς τους άξονες της αυτογνωσίας.


Οι φωτογραφίες από το σεμινάριο «Η Δυναμική της Ομάδας» είναι ενδεικτικές του πόσο καλά περνούν οι συμμετέχοντες αλλά και οι εισηγητές, καθώς όντως αναπτύσσεται μια «δυναμική» εντελώς ξεχωριστή.

Το Κέντρο Μάθησης & Πολιτισμού Αιγαίου εκφράζει τις ευχαριστίες του στα μέλη του προγράμματος, που με τη θετική τους στάση και τις αναζητήσεις τους, έκαναν την «Ανέλιξη» πραγματικότητα.

Ευχές για Καλές Γιορτές και νέες συναντήσεις στη καινούργια Χρονιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου